Holistic Pulsing

Het basis idee van de holistic pulsing komt voort uit de gedachte dat je in de baarmoeder in vocht gewiegd wordt en dat je lichaam voor 80% uit vocht bestaat.
Holistic pulsing is een zachte methode om het lichaam ontvankelijk te maken om tot een diepe ontspanning te komen. Door die ontspanning reageert de geest op het lichaam en krijgt het sein dat er veiligheid is. Deze ontspanning kan je onder andere brengen naar beschermd en gevoed te worden door het leven. De beweging van het leven weer als veilig ervaren en er ja tegen te zeggen.
 
Gedurende de hele massage wordt het lichaam op een rustige en ritmische manier in beweging gebracht. Het ritme van die bewegingen - die van klein naar groot kunnen variëren- wordt afgestemd op het eigen ritme van de cliënt. De pulsen kunnen gecombineerd worden met rollende en strekkende bewegingen.
Holistic pulsing werkt niet klachtgericht maar biedt ontspanning en bewustwording. Het stimuleert de doorstroming van bloed en lichaamsvochten en bevordert de afvoer van afvalstoffen. De helende werking van holistic pulsing kan na de behandeling nog blijven doorwerken en kan zelfs intenser gevoeld worden.
 
Het kan ondersteunend werken bij vermoeidheid, stress en spanning, bij klachten zoals hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn en wanneer je veel in je 'denken' zit en minder in je 'voelen'.
Meestal integreer ik deze vorm in het gehele behandelplan.