Stervensbegeleiding en rouwverwerking

Als je gaat sterven, neem je afscheid van het leven. Dit houdt een zeer groot verlies in. Tijdens het verwerken van dit verlies is het ervaren van verdriet een belangrijke emotie.

Ik kan je ondersteunen in het ervaren van deze emoties. Met onverdeelde aandacht je de mogelijkheid geven om je bewust te worden van eigen gedachten en gevoelens. Om te laten zien wat er werkelijk is. Op deze manier ontstaat er een gelegenheid om het lot te accepteren.  

Rouw

"Verdriet is een wond die om te kunnen genezen aandacht nodig heeft. Verdriet verwerken en beëindigen betekent onze gevoelens open en eerlijk onder ogen zien, ze volledig uiten en loslaten, verdragen en aanvaarden zolang het duurt om de wond te helen. We zijn bang dat als we verdriet eenmaal erkend hebben, we erdoor verpletterd worden, maar het tegendeel is waar. Verdriet dat bewust ervaren wordt, lost op. Verdriet dat niet geuit wordt is verdriet dat tot in het oneindige voortduurt" uit: Tibetaansboek van het leven en sterven van Sogyal Rinpoche. 

Tijdens de behandelingen ga ik mee in jouw verwerkingsproces. Jij ervaart pijn omdat je bent afgesneden van de mogelijkheid om een dierbaar persoon lief te hebben. 

Voetmassage tijdens stervensbegeleiding en rouwverwerking betekent in elke fase een verrijking. Elke liefdevolle aanraking tijdens de massage biedt een diepgaande ondersteuning.

Voor mensen die te maken hebben met een ander soort verlies -bijvoorbeeld van kinderen die het huis uitgaan, verlies van werk, van verslechterende gezondheid- zijn speciale verwerkingsmassages heel ondersteunend en effectief.